[Notícies

Panells solars que funcionen millor en dies nuvolats

Un dels problemes de les energies renovables, és que és una producció que depèn en part del clima, són dependents de l’aire, del sol, de les corrents marines o de la pluja.

S’han creats uns panells solars que són més eficients els dies que no hi ha sol, aconseguint major eficiència i més independència de les condicions climatològiques.

Científics de la universitat de Aalto (Finlandia) en col·laboració amb experts de la Universitat Politècnica de Catalunya han creat uns panells solars amb cèl·lules negres de silici (black silicon) permeten a aquestes plaques tenir un rendiment energètic superior al 22%.

La incorporació de les cèl·lules negres permet disminuir pràcticament a zero les pèrdues d’energia per reflectància de la cèl·lula solar, la qual cosa augmenta el rendiment un 4% més que les cèl·lules tradicionals.

Un altre avantatge és que es pot generar més electricitat durant més hores al llarg del dia en comparació a les cèl·lules tradicionals. De mitjana, aquests panells generen un 3% més d’electricitat al dia.

Un altre avantatge és que no han de portar un revestiment antireflectant com els tradicional. Aquest fet suposa una reducció dels costos de producció.

Font: Universitat de Aalto i Universitat Politècnica de Catalunya.